Burgemeester Ruud Vreeman ontvangt eerste exemplaar van ‘Hoe leeg het was en hoe schoon’

Ingediend door webmaster op Din, 24/03/2009 – 14:55.

vreeman De nieuwste dichtbundel van Albert Megens, ‘Hoe leeg het was en hoe schoon’, is een lofzang op de wevers van weleer. Burgemeester van Tilburg Ruud Vreeman ontving het eerste exemplaar tijdens de presentatie in Ruimte-X.

Megens wil met de bundel een stem geven aan de wevers uit de Tilburgse textielindustrie. Hij dicht vanuit de optiek van de arbeiders, die in slechte omstandigheden hun werk moesten doen. Ed Schilders schreef een inleiding voor de bundel.

Vreeman, behalve eerste burger van Tilburg ook gepromoveerd arbeidspsycholoog, vertelde hoe zeer hij met het onderwerp begaan is. Voor Megens is dit werk zowel kunst als aanklacht. Voor alle mannen en vrouwen van de Tilburgse textiel. Voor Tilburg, de stad waar hij niet woont noch werd geboren.

Berrie Kolmans luisterde het geheel op met enkele liedjes. De teksten zijn van de hand van Albert Megens en door Kolmans op muziek gezet.

Previous Image
Next Image

info heading

info content