Dichter bij de piano

Ingediend door webmaster op Zat, 09/01/2010 – 10:03.

Berrie Kolmans en Albert Megens laten overal in den lande van zich horen, maar een gezamenlijk openbaar optreden is er in Kaatsheuvel nog niet van gekomen. Dat gaat nu veranderen. De dirigent, zanger, muzikant en componist Kolmans en de dichter- schrijver Megens hebben elkaar gevonden in een bijzondere combinatie die een eeuwenoude traditie in stand houdt. Poëzie en muziek, de beide armen waarmee de troubadour de wereld probeert te omvatten en zo leefbaar te houden.

Beide artiesten verhullen hun Brabantse wortels niet en ook niet hun sterke verbondenheid met Kaatsheuvel. Tegelijkertijd bezingen zij de universele thema’s van het leven: Liefde, dood, hoop, verlangen: bovenal de schoonheid ervan.

Berrie Kolmans componeerde zijn liederen op woorden van Albert Megens. Hij zingt ze met verve en begeleidt zichzelf daarbij op piano en accordeon.

Albert Megens zorgt voor de inleidende en verbindende teksten, die voor een belangrijk deel uit zijn poëzie afkomstig zijn.

BERRIE KOLMANS (geboren te Elshout)is muziekdocent aan het Koninklijk Willem II College in Tilburg en componeerde een mis voor zijn in 2003 overleden moeder: “Missa Pro Matre Nostra”. Deze Latijnse mis werd uitgevoerd door het Möbius Ensemble en verscheen onlangs op cd.

Met Pia Naber nam Kolmans deel aan het CAMARETTEN-festival in 2007 en bereikte daarin de finale waarna optredens in het hele land en voor t.v. volgden.

In Kaatsheuvel is hij vooral bekend geworden als dirigent van “La Jeunesse” en “The Young Ones”.

ALBERT MEGENS (geboren te Boxtel) was leraar, is correspondent voor het Brabants Dagblad en pastoraal medewerker. Regionaal en landelijk zet hij zich in om schrijvers en boeken te promoten. In Kaatsheuvel leidt hij al vele jaren een tweetal leesclubs. Maar bovenal is hij dichter.

Hij schreef kinderboeken (“Kletsnat op de stoep”) maar publiceerde vooral gedichtenbundels ( “Laat mij maar” in 2007 en dit jaar “Hoe leeg het was en hoe schoon”). Binnenkort verschijnt er (weer) een nieuwe wielerbundel van hem.

“Dichter bij de piano” is te zien en beluisteren in “De Gildenbond”, Mgr. Volkerstraat 3 te Kaatsheuvel op zondag 24 januari 2010 van 14.30 uur tot 16.30 uur in de Peppingzaal, Na dit optreden bent u van harte welkom om een gezellig drankje te nuttigen (voor eigen rekening) in de aanwezigheid van beide heren.

Kaarten voor dit optreden á € 10,00 zijn te bestellen bij Leon en Marjolein Liebregts: dichterbijdepiano@liebrel.demon.nl of 0416-362600. De opbrengst van deze dag zal in zijn geheel worden besteed aan de productie van een CD van deze liedjes, waarvoor u op de 24ste januari kunt inschrijven. Bovendien zoeken Berrie en Albert nog enkele sponsoren om deze productie te bekostigen. De CD “Missa Pro Matre Nostra” (mis voor ons moeder) is op die middag ook te koop.